SONDAJ: Primele 100 de zile ale Guvernului Gavrilița, văzute „cu ochi răi” de cetățeni

0

Doar 32% din cetățenii țării au oferit note de la 7 la 10 pentru activitatea Guvernului Gavrilița, în timp ce 58 la sută din respondenți au acordat note de la 1 la 6. Datele se conțin într-un sondaj de opinie al „Barometrul Socio-Politic octombrie-noiembrie 2021”, prezentat astăzi,  transmite realitatea.md.

Referitor la cele mai mari realizări ale Guvernului Gavrilița de până în prezent sunt mărirea salariilor și pensiilor – 7,9%, procurarea gazului din surse alternative – 4,5%, lupta cu corupția – 2%, încercarea să facă față provocărilor – 1,5%, donații și investiții din UE și lupta cu pandemia – 1,3%, relațiile bune cu UE – 1,2% etc.

Cel mai mult cetățenii sunt nemulțumiți de activitatea Guvernului pentru faptul că în această perioadă s-au mărit prețurile la gazul natural și carburanți – 14,6%, nu îndeplinește promisiunile – 6,6%, nu sunt schimbări – 4,6% etc.

Totodată, majoritatea cetățenilor sunt dezamăgiți în raport cu așteptările pe care le-au avut cu actualul Guvern. 62% din populația țării s-au declarat dezamăgiți. 25% spun că așteptările lor s-au confirmat, iar doar 2% cred că așteptările au fost depășite de realizările guvernării.

De asemenea, 94% din populația țării afirmă că, în primele 100 de zile ale Guvernului Gavrilița, s-a înrăutățit situația în privința prețurilor. 68% susțin că s-a înrăutățit situația în economie, iar 58% cred că s-a înrăutățit nivelul de tras al oamenilor din țara noastră. Doar 11% din cetățeni susțin că viața lor personală s-a îmbunătățit odată cu venirea Guvernului Gavrilița, în timp ce 35% din cetățeni afirmă că vița lor personală s-a înrăutățit.

Precizăm că, sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 23 octombrie – 15 noiembrie curent, pe un eșantion de 890 de persoane, realizat în 78 de localități. Marja de eroare este de +/- 3,3 %.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture