Un candidat la fotoliul de primar al municipiului Bălți ar putea fi eliminat din cursă

0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Vladimir Dachi desemnat de Partidul Politic „NOI” la funcția de primar al municipiului Bălți. Decizia a fost adoptată unanim în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei și vine în contextul desfășurării controlului reflectării veniturilor și cheltuielilor tuturor concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021.

Urmare a sesizării organelor de poliție și controlului suplimentar efectuat de Comisie, s-a constat folosirea de către concurentul electoral Vladimir Dachi, desemnat de către Partidul Politic „NOI”, a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală  Bălți nr. 2.  În speță, e vorba de elaborarea și repartizarea de către candidat a pliantelor cu tentă electorală în municipiul Bălți, a căror valoare a constituit 8200,00 lei, iar aceste resurse achitate în numerar agentului economic care le-a confecționat nu au fost reflectate în rapoartele ce urmau a fi depuse la CEC. Subliniem faptul că, din momentul înregistrării în calitate de concurent electoral, Partidul Politic „NOI” nu a prezentat Comisiei niciun raport financiar, chiar dacă a fost somat public în ședințele Comisiei, somat oficial prin demersuri și chiar aplicate sancțiuni pentru refuzul de a respecta prevederile legislației electorale în domeniul finanțării campaniei electorale.

În procesul de luare a deciziei de inițiere a procesului de excludere din cursa electorală, Comisia Electorală Centrală a reținut că concurentul electoral Partidul Politic „NOI” conștient și deliberat a sfidat prevederile legale privind raportarea financiară, a fost atenționat public și sancționat anterior de două ori în cursul perioadei electorale pentru încălcări privind finanțarea campaniei electorale. La fel, Comisia a reținut și faptul că serviciul prestat, adică pliantele confecționate au fost recepționate individual de către candidatul Dachi Vladimir, președinte al Partidului Politic „NOI”.

În acest context, CEC va transmite instanței de judecată materialele ce au stat la baza adoptării hotărârii în vederea examinării și pronunțării deciziei în cauză.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture