Moldova, Georgia și Ucraina, scrisoare comună adresată Ursulei von der Leyen, privind accesul la vaccin anti COVID – 19

Prim – ministrul Republicii Moldova, premierul Georgiei și cel al Ucrainei au adresat o scrisoare comună președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind cooperarea cu Uniunea Europeană în domeniul accesului la vaccinul împotriva COVID – 19. Cei trei înalți oficiali au remarcat că, la etapa actuală, vaccinarea rămâne a fi instrumentul-cheie pentru asigurarea sănătății populației și prevenirea recesiunilor economice, cauzate de restricții anti-pandemice, transmite tv8.md.

Salutând livrarea loturilor de vaccin prin intermediul platformei COVAX și canalele bilaterale, oficialii subliniază importanța posibilității procurărilor directe de la producător sau țările-partenere pentru asigurarea sustenabilității și eficienței procesului de vaccinare.

Astfel, remarcând evoluțiile pozitive care au loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește aprovizionarea cu stocuri de vaccin, Republica Moldova, Georgia și Ucraina au solicitat sprijinul Comisiei Europene în vederea includerii țărilor Parteneriatului Estic în Mecanismul UE de partajare a vaccinurilor.

De asemenea, a fost solicitată examinarea posibilității aplicării și în raport cu statele Parteneriatului Estic a mecanismelor de sprijin utilizate recent în cazul statelor din Balcanii Occidentali, ceea ce va permite asigurarea unei cantități suficiente de doze de vaccin în timp rezonabil.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture