Moldovenii pot filma în continuare poliţiştii. Proiectul Ministerului de Interne nu a fost admis pentru consultări publice

Iniţiativa venită din partea Ministerului de Interne a fost criticată dur de către societate.

0

În continuare moldovenii vor putea filma poliţiştii. Proiectul Ministerului de Interne nu a fost admis pentru consultări publice, transmite N4.md.

Inițiativa Ministerului Afacerilor Interne privind interzicerea înregistrărilor audio şi video ale poliţiştilor aflaţi în exerciţiul funcţiunii nu a fost admisă de către Guvern pentru consultări publice. Astfel decizia a fost luată la propunerea Ministerului Justiției pentru „a efectua o analiză suplimentară a efectelor obținute ca urmare a măsurilor legislative adoptate anterior”.

Reamintim faptul că Ministerul de Interne a propus mai multe amendamente cu privire la legislaţie, invocând combaterea imixtiunii în activitatea funcţionarului public care deține statut special.

Menționăm faptul că printre amendamentele propuse  de Ministerul de Interne sunt: interzicerea apropiere la o distanță mai mică de doi metri de poliţist, fotografierea, înregistrarea video sau audio a acțiunilor funcționarului public cu statut special, cu excepția documentării nemijlocite de către persoana supusă verificării, iluminarea feței, altor părți ale corpului ale poliţiştilor aflaţi în exercițiul funcțiunii.

Mai mult ca atât iniţiativa venită din partea Ministerului de Interne a fost criticată dur de către societate, invocându-se că „poliţiştii vor fi protejaţi ca operele de artă” iar astfel vor fi sporite abuzurile din partea oamenilor legii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture