Încă șase reținuți în dosarul contrabandei cu 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul

0
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a desfășurat percheziții, de comun cu ofițerii SIS, în dosarul schemei de contrabandă cu 179 de cutii de țigări „Ashima”, deconspirată în iulie curent.

Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliile figuranților, la Cahul și Chișinău. În numărul persoanelor reținute azi, în urma documentării desfășurate de SIS, prin colaborare cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, trei figuranți ar fi fost implicați direct în schema de contrabandă, iar alții trei sunt angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Printre angajații de la frontieră reținuți figurează și un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, precum și un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului.

Sursele Deschide.MD susțin că cei doi foști din cadrul IGPF, reținuți de mascații SIS,  ar fi Grigore Grejdieru și Oleg Niculiseanu.

În semn de recunoștiță pentru rezultatele obținute în activitate pe parcursul semestruluii al anului 2021, profesionalism, atitudine conștiincioasă față de atribuțiile funcționale, merite deosebite în combaterea criminalității, asigurarea ordinii și securității publice, au fost decorați cu grade speciale înainte de termen, printr-un ordin semnat de către ex-ministrul MAI, Pavel Voicu.

Astfel, Grigore Grejdieru, s-a ales cu gradul de comisar-șef, iar Oleg Niculiseanu, s-a ales cu grad de comisar-principal. Niculiseanu atunci deținea funcția de șef al Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, ulterior fiind detașat de către Gredjieru în funcția de șef interimar al sectorului Poliției de frontieră Cahul.

Grejdieru anterior a activat în cadrul Inspectoratului Național de Investigații și ar fi fost în bune relații de prietenie cu Maxim Ciubaciuc, fostul șef al Secției Contracarare Contrabandă din cadrul Direcției Investigații Complexe a Inspectoratului Național de Investigații (INI) al IGP.

Grejdieru și Niculiseanu sunt vizați în dosarul de contrabandă din luna iulie curent, când a fost reținut un microbuz cu o cantitate de aproximativ 200 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

Actualmente, pe dosar figurează cu statut de persoane învinuite și bănuite 14 figuranți. Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture