Năstase, învinuiri la adresa PAS: S-a sfârșit începutul vremurilor bune?

0

Fostul lider al Platformei „DA”, consilierul municipal Andrei Năstase, consideră că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și președinta Maia Sandu nu s-ar fi ridicat la nivelul așteptărilor electoratului, iar din acest motiv se atestă această scădere masivă în sondaje.

Mai mult, acesta afirmă că PAS și Maia Sandu pot să îngroape pentru totdeauna „visul nostru european”, iar la „butoane” pot ajunge din nou Vlad Plahotniuc, Igor Dodon și Ilan Șor, transmite Ziarulnațional.md.

Într-o postare postată pe Facebook, Năstase a adus învinuiri și instituțiilor media, care nu ar fi taxat PAS-ul „când era cazul”.

Cum se cheamă? Propagandă prin tăcere. Așa a tăcut când se fura cu miliardele, așa tace și astăzi, după prezentarea celor mai recente date sociologice și nu de oricine. De casele de sondare ale lui Dodon? Nu! Ale lui Șor? Nu! Ale lui Plahotniuc? Nu! Nici măcar sociologii apropiați celor aduși masiv la guvernare prin sondaje nu au mai putut ascunde evidențele! Astfel, în doar câteva luni, cei de la guvernare pierd locul de lider în ceea ce privește încrederea populației și intenția clară de vot (acum câteva luni, obțineau 63 de mandate din 101 posibile), iar președintele ocupă un fruntaș loc doi, după primarul socialist al Chișinăului, în barometrul încrederii în oamenii politici! A început sfârșitul? Sau deja s-a sfârșit începutul vremurilor bune propovăduite de guvernare și susținute perfect de mașinăria de propagandă?”, a menționat Năstase.

În același context, Năstase a reluat o teză enunțată acum câteva zile de Igor Dodon, potrivit căreia nicio guvernare nu a pierdut atât de repede din încrederea populației, nici măcar fostele alianțe pentru Integrare Europeană.

„Întrebare pentru toți cei care sunt într-un fel sau altul conectați la actualitatea evenimentelor sociale și politice din R. Moldova: știe cineva un alt caz din istoria noastră recentă când o formațiune politică pierde aproape circa  25% din încrederea populației în doar șase luni de zile? Chiar și în aceste condiții, guvernarea rămâne în continuare adeptul unui management politic și instituțional exclusivist, extrem de contondent și neadecvat în foarte multe privințe! Despre competență, echilibru, viziune, integritate și demnitate… nu a fost formulată, se pare, nicio întrebare în chestionarul operat de „CBS AXA”. Mai bine așa”.

În contextul dat, Năstase afirmă că cetățenii nu mai trebuie să creadă în minciuni și să nu-i mai accepte pe unii „impostori” și „incompetenți”. Acesta nu exclude organizarea unor acțiuni de protest împotriva PAS.

Marea tragedie a poporului nostru este, din păcate, ușurința cu care spunem și credem minciuni, ușurința cu care tolerăm impostori, incompetenți, incapabili și escroci politici și electorali! Iar marele pericol care ne paște este acela ca „visul nostru european” să moară pentru totdeauna în ziua în care această organizație politică care ne decide astăzi destinul va intra definitiv în istorie, ca un alt eșec, uriaș și previzibil al culturii noastre politice de pe Bâc! Iată că fără Plahotniuc, Șor sau Dodon prin preajmă, riscăm să-i vedem curând la butoane. De ce ni se întâmplă toate astea? Ce păcate și ale cui le ispășește, de atâția ani, poporul nostru? Când hoția și corupția au ajuns la rang de politică de stat, iar vectorul european ajunsese de la circa 73% lac circa 37%, sub tirul nemilos al propagandei, la doar niște luni, am ieșit în stradă cu zecile de mii. Apoi am fost și peste 100.000”, a încheiat Năstase.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture