Negocierile cu Gazprom privind livrarea gazelor pentru Republica Moldova continuă a treia zi

0

Andrei Spînu, vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale vine cu detalii despre negocierile din Rusia. Spînu a informat că discuțiile vor continua și azi, 29 octombrie. Negocierile cu Gazprom privind livrarea gazelor pentru Republica Moldova continuă a treia zi.

 

” În cadrul rundelor de discuții cu Alexey Miller am prezentat poziția noastră – partea moldovenească își dorește să semneze un contract de furnizare a gazelor naturale, similar celui utilizat în ultimii ani. În ceea ce ține de volumul datoriei acumulate la întreprinderea Moldova-Gaz, Guvernul Republicii Moldova consideră că el poate fi convenit de părți doar în urma unui audit. Discuțiile au un caracter constructiv și eforturile de a găsi un punct de intersecție a intereselor ambelor părți sunt intense. Negocierile vor continua și azi.”a anunțat Andrei Spînu.

 

La data de 21 octombrie expiră termenul pentru care a fost prelungit contractul de livrare a gazelor din Rusia în Republica Moldova. Anterior, reprezentanții Gazprom au declarat că dacă Moldova nu va achita pretinsa datorie în mărime de $709 mln față de Gazprom, din 1 decembrie, concernul ar putea sista livrarea de gaz. Amintim că Guvernul Republicii Moldova a semnat la 25 octombrie, curent, un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG. De atunci, zilnic, Energocom organizează licitații pentru a desemna compania care va livra gaze în Moldova în ziua următoare, scrie newsmaker.md. Deocamdată nu se cunoaște cât achită țara noastră pentru 1000 m3. În cadrul unei emisiuni televizate, premierul Natalia Gavrilița a invocat secretul comercial.  Președinta țării Maia Sandu a declarat pe 28 octombrie, că Guvernul nu spune public prețul exact la gazul procurat din surse alternative, pentru a nu prejudicia licitațiile din următoarele zile.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture