Alerta cu bombă la Judecătoria Chișinău a fost falsă

În urma verificării clădirii cât și a adiacentului de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bombteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

0
Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Conform legislației individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.
Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea persoanei care a efectuat apelul.
În jurul orei 08:02 minute, un bărbat a sesizat Poliția prin intermediul serviciului 112, comunicând că în incinta sediului Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, este amplasat un obiect explozibil.
La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh.
Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat personalul care la moment se afla în incinta clădirii.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture