Niciun dosar privind darea de mită nu a ajuns pe masa judecatorilor

În primul semestru, niciun dosar nou privind darea de mită nu a parvenit în instanțele de judecată. Informația a fost publicată de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești.

În schimb, în primele șase luni, pe masa magistraților au ajuns 42 de dosare noi privind coruperea pasivă și activă, 17 privind abuzul de putere sau abuzul de serviciu, 10 privind excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, cinci privind abuzul de serviciu și două privind luarea de mită, transmite  bizlaw.md.

În total, magistrații au pronunțat sentințe în 77 de cauze de corupție, dintre care în 21 de cauzuri a fost încetat procesul. În primul semestru, au fost condamnate 59 de persoane în dosare de corupție, iar șase învinuiți au fost achitați.

Cele mai multe cauze privind lupta cu corupția au fost examinate de Judecătoria Chișinău, 33 la număr. Topul este continuat de Judecătoria Bălți, Comrat și Ocnița, cu câte cinci dosare examinate. Nouă instanțe din țară nu au examinat niciun dosar de corupție în perioada ianuarie-iunie. Cei mai mulți condamnați pentru acte de corupție au fost, la fel, la decizia magistraților de la instanța de prin nivel din municipiul Chișinău, 30 în total.

Niciun dosar privind darea de mită nu a ajuns pe masa judecatorilor

Niciun dosar privind darea de mită nu a ajuns pe masa judecatorilor

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 5. September 2019

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture