Nicolae Chirilciuc este pregătit să concureze cu Nicolai Grigorișin în turul doi al alegerilor din Bălți

0

Partidul „Patrioții Moldovei” anunță că nu-și vor retrage candidatul din turul doi al alegerilor din Bălți. Aceștia sunt pregătiți pentru scrutinul din 19 decembrie, în cazul în care organele electorale vor confirma faptul că locul vacant de concurent în buletinul de vot îi revine lui Nicolae Chirilciuc. Declarația a fost făcută pentru Deschide.md de către liderul formațiunii, Mihail Garbuz.

„Dacă organele electorale vor confirma posibilitatea participării noastre în turul II al scrutinului din Bălți, atunci noi o să participăm”, a declarat el.

Astfel după excluderea Marinei Tauber, candidata partidului Șor, din cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Comisia Electorală Centrală a dispus că în turul II ar urma să lupte următorii doi concurenți care au obținut cele mai multe voturi.

Inițial, în turul II urmau să se întâlnească Nicolai Grigorișin (candidat independent) și Boris Marcoci (PAS), însă cel din urmă s-a retras din cursă.

Astfel, în locul lui Marcoci urma să vină socialistul Alexandr Nesterovschi, însă și acesta a refuzat să concureze.

În aceste circumstanțe, în turul II, de pe poziția V, accede reprezentantul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, care în cadrul primului tur din 21 noiembrie a obținut 416 voturi (1,25%).

Reprezentanții Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Bălți au declarat că nu au aprobat, deocamdată, textul buletinului de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi ale primarului municipiului Bălți cu menționarea celor doi concurenți care ar urma să lupte pe 19 decembrie.

Totodată, Irina Serdiuc a declarat că până astăzi 8 decembrie nici o formațiune politică nu a solicitat excluderea candidatului său din turul doi de scrutin. Este vorba despre Alexandr Nesterovschi și Boris Marcoci care au făcut anunțurile privind refuzul de participare în alegeri, doar pe facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture