Noapte agitată pentru pompierii din Bălți. Mai multe tomberoane de gunoi au fost incendiate intenționat

Angajații de la IGSU au muncit intensiv în această noapte. Pe mai multe adrese din centrul orașului Bălți tomberoanele cu deșeuri au fost incendiate, în mod intenționat susțin pompierii. Directorul întreprinderii responsabile de evacuarea deșeurilor spune că cineva încearcă să denigreze imagiea întreprinderii. Am încercat să aflăm dacă poliția caută făptașii, însă nu ne-a răspuns nimeni la telefon.

Pompierii din Bălți au avut parte de o noapte agitată, cu mai multe intervenții. În noaptea din 15 spre 16 iulie aceștia au fost solicitați de cel puțin 5 ori, pentru a stinge flăcările care au cuprins mai multe tomberoane de gunoi din oraș. Potrivit unor martori oculari arderile s-au produs pe mai multe străzi din centrul orașului. Potrivit informațiilor preliminare este vorba de incendieri intenționate.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din nordul țării, Maxim Cozac ne-a spus, că pompierii au intervenit pe mai multe adrese pentru a lichida arderile. De asemenea acesta a menționat că deșeurile ar fi fost aprinse intenționat.

Iurii Hmarnîi, directorul întreprinderii ,,Direcția Reparații și Construcții Drumuri”, responsabilă de evacuarea deșeurilor, spune că aceste acțiuni, au un scop politic. Acesta presupune că incendierea a fost săvârșită de aceleași persoane, care în mod tradițional împrăștie deșeurile din tomberoanele de gunoi, pentru a strica imaginea orașului.

Am încercat să luăm legătura cu Inspectoratul de Poliție Bălți, pentru a afla dacă oamenii legii s-au autosesizat în privința incendierilor și ce acțiuni se întreprind la moment, însă ofițerul de presă al inspectoratului nu ne-a răspuns la telefon. Amintim că în noapte de 2 iunie mai multe străzi din orașul Bălți au fost împânzite de resturi de gunoi. Deși tomberoanele au fost curățate de întreprinderea responsabilă, lucrătorii au fost nevoiți să intervină din nou, pentru a strânge deșeurile împrăștiate intenționat de persoane necunoscute.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture