Primăria din Bălți a fost premiată a patra oară pentru transparență

Pentru al patrulea an, administrația locală din Bălți a fost premiată pentru că a fost cea mai transparență. Acest lucru se datorează faptului că achizițiile publice și gestionarea proprietăților publice au fost gestionate corect, iar contractele au fost plaste pentru accesul oamenilor. Pentru acest fapt astăzi Bălțiul și-a primit premiul.

Cu o mare diferență, Bălțiul ocupă primul loc în topul celor mai transparente administrații locale. Joi, 16 iulie, primarul municipiului, Renato Usatîi, a primit premiul pentru cel mai bun rezultat în transparența de activitate a autorităților locale. Institutul pentru Dezvoltare și Inițiativă Socială „Viitorul” a publicat un alt rating al celor mai deschise autorități locale din Moldova.Conform acestor date, pentru al patrulea an consecutiv, administrația primăriei din Bălți conduce topul, obținând 76 de puncte din 100 posibile. Bălțiul este singurul oraș din Moldova care a asigurat 100% transparență în achizițiile publice și gestionarea proprietăților publice, ceea ce este în mod tradițional o sursă de corupție în marea majoritate a administrațiilor locale din Moldova. Toate contractele de achiziții publice pot fi găsite pe site-ul municipiului Bălți.

Singurul oraș din Moldova care a fost inclus în categoria A + din punct de vedere al transparenței în anii precedenți este Bălți. Anul acesta, municipalitatea a fost plasată în categoria A. Expertul economic Veaceslav Ioniță a explicat că acest lucru se datorează complicației criteriilor de selecție.

Veaceslav Ioniță, expert economic: Primarul orașului Renato Usatîi a menționat că deficiențele în transparența Primăriei, care au fost dezvăluite de Comisia IDIS Viitorul, vor fi corectate în viitorul apropiat. După un studiu detaliat al raportului realizat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale, Usatîi va veni cu noi propuneri de soluționare a problemelor identificate.

Renato Usatîi, primar de Bălți: „Rezultatele monitorizării din acest an evidențiază principalele probleme de transparență pentru raione și administrațiile locale, deoarece au fost constatate lacune în toți indicatorii de transparență monitorizați. Acest lucru se datorează nerespectării normelor existente pe baza unor motive obiective, precum și lipsei de instrumente viabile de control și responsabilitate a celor care încalcă legea ”, a declarat Viorel Pîrvan, autorul raportului de transparență.

Primăria din Bălți a fost premiată a patra oară pentru transparență

Primăria din Bălți a fost premiată a patra oară pentru transparențăPentru al patrulea an, administrația locală din Bălți a fost premiată pentru că a fost cea mai transparență. Acest lucru se datorează faptului că achizițiile publice și gestionarea proprietăților publice au fost gestionate corect, iar contractele au fost plaste pentru accesul oamenilor. Pentru acest fapt astăzi Bălțiul și-a primit premiul.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 16. Juli 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture