O dată cu răcirea vremii, oamenii legii vin cu mai mult recomandări pentru șoferi

Începutul iernii aduce cu ea fenomene ce pot afecta siguranța circulației rutiere.

0
Direcția de Poliție a mun. Chișinău vine cu atenționări pentru șoferi privind începutul iernii care deobicei aduce cu ea fenomene ce pot afecta siguranța circulației rutiere. În contextul dat oamenii legii vin către  șoferi cu îndemnul de a respecta măsuurile de sigurață pentru a evita accidentele rutiere. 
Astfel poliștii vin cu mai multe recomadări pentru conducătorii auto, care trebuie să adopte o manieră prudentă de conducere și să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic.
Întrucât vântul puternic, lapovița, ninsoarea și depunerile de polei afectează buna desfășurare a circulației rutiere, vă sugerăm să:
– Evitați oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor;
– Nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule;
– Folosiți luminile de întâlnire permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă;
– Nu plecați la drum fără anvelope de iarnă;
– Nu consumați alcool la volan și nu conduceți mașina dacă simțiți că sunteți obosiți.
O atenție sporită  trebuie să atragă și pietonii  când participă la traficul rutier. Acești sunt îndemnați să evite pe cât de posibil folosirea părții carosabile, mai ales atunci când se lasă întunericul. Asigurați-vă temeinic înainte de traversarea drumului!
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture