Tauber: Guvernarea vrea să le fure bălțenilor șansa la o viață mai bună

0

Partidul „ȘOR” a adresat un apel către misiunile diplomatice și organismele internaționale prin care le solicită să ia atitudine în cazul tentativei actualei puteri de a o scoate abuziv pe Marina Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți. Reprezentanții formațiunii au menționat că, în prezent, asupra Comisiei Electorale Centrale se exercită presiuni uriașe și le cer membrilor CEC să respecte legea și să nu dea curs acestor solicitări ilegale.

„Avem informații veridice, cu martori și probe, că, ieri, membrul CEC Pavel Postică, instalat în această funcție la indicația directă a președintelui Maia Sandu, i-a convocat pe ceilalți membri ai CEC și le-a cerut să voteze pentru eliminarea mea din cursa electorală. Postică a invocat faptul că această solicitare vine „de sus” și i-a îndemnat pe toți ceilalți să nu se opună”, a menționat Marina Tauber, într-un briefing de presă.

Ea le-a atras atenția membrilor CEC că această solicitare este profund ilegală, executarea ei constituie o infracțiune, iar cei care vor lua parte la ea vor purta răspundere personală.

Sper foarte mult că sunteți profesioniști și oameni de onoare și nu veți fi părtași la acest act antidemocratic, abuziv, descalificant și rușinos. Nu vă compromiteți înainte de vreme și luați în calcul faptul că, din cauza disperării cuiva, vă puneți la bătaie buna reputație, cariera profesională și chiar libertatea. Sper că sunteți oameni conștienți și înțelegeți ce urmări poate avea o astfel de decizie”, a adăugat Tauber.

Ea a venit cu un mesaj și pentru ministrul de Interne, Ana Revenco.

„Doamnă Revenco, să știți că purtați răspundere personală pentru acest dezmăț. Vă garantez că veți răspunde pentru asta!”, a menționat candidatul.

În context, ea s-a adresat corpului diplomatic și organizațiilor internaționale, menționând că o eventuală eliminare a sa din cursă va reprezenta un atentat grav asupra Drepturilor Omului și principiului pluralismului politic.

„Această guvernare, care se erijează în apărător al democrației și statului de drept, aplică metode total nedemocratice, autoritariste și profund ilegale. Insist ca, în acest caz, toți care monitorizează alegerile din Bălți, care au posibilitatea să ia decizii, să manifeste cel puțin aceeași atitudine pe care a avut-o când au fost excluși alți candidați. Mă refer la acele cazuri care au dus la condamnarea Republicii Moldova de către CtEDO. Vreau să cred că nu veți manifesta o atitudine părtinitoare și veți taxa dur derapajele actualei puteri”, a spus Marina Tauber.

Ea a venit și cu un mesaj către bălțeni, cărora le-a transmis că guvernarea le calcă în picioare dreptul lor de a-și decide singuri soarta.

Cei care v-au furat trecutul și prezentul, cei care v-au lipsit de posibilitatea de a avea un trai decent și condiții normale de viață, încearcă acum să vă fure și șansa de a avea un viitor mai bun, prin metode abuzive și ilegale. Dragi bălțeni, ei nu fură victoria lui Ilan Șor, a Partidului „ȘOR” sau a Marinei Tauber. Ei vă fură vouă șansa de a avea parte de schimbări și o îmbunătățire a calității vieții voastre, a copiilor și nepoților voștri”, a mai declarat Marina Tauber.

La rândul său, deputatul Denis Ulanov a declarat că alegațiile autorilor sesizărilor depuse la CEC împotriva candidatului Partidului „ȘOR” se bazează pe presupuneri lipsite de suport factologic și fundament legal. Ulanov a făcut trimitere și la o sesizare a IP Bălți, care a sesizat CEC precum că Partidul „ȘOR” a cumpărat mâncare pentru membrii și activiștii de partid. Mai mult, spune Ulanov, atât candidatul, cât și membrii staff-ului, sunt permanent urmăriți și persecutați de organele de forță.

Actualmente suntem în așteptarea reacțiilor din partea Comisiei Electorale Centrale, Preșidenției și ministerului de interne. Acestea vor fi reflectate în publicațiile următoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture