O GRENADĂ A EXPLODAT PE BALCONUL CASEI LUI DRĂGUȚANU

Casa fostului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu a fost ținta unui atentat cu grenadă. Șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat pentru BTV că incidentul s-a produs în jurul orei 2:50, când o persoană necunoscută a aruncat un obiect explozibil pe balconul casei.

Astă noapte în jurul orei 02:50 a parvenit un sunet de la proprietarul casei, care a auzit un zgomot asemănător cu o deflagrație. Imediat la fața locului s-au deplasat grupele operative și pompierii, pentru a verifica dacă este vorba de explozibil sau nu. S-a constatat că a fost aruncat un obiect explozibil, în urma deflagrației nu a avut de suferit nimeni. Puțin au fost filate geamurile și fațada casei. În prezent sunt create grupuri operative din cei mai experimentați ofițeri și procurori pentru a investiga cazul.”

De asemenea, Gheorghe Cavcaliuc a menționat că au fost identificați unii suspecți. Ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru a declarat că anchetatorii au prornit o cauză penală pentru terrorism.

Procuratura Generală a declanșat o urmărire penală pe cazul exploziei unei grenade aruncate în casa guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu. 00:54 01:09 Dosarul Penal a fost deschis pe infracțiune de act terrorist. Încestigațiile sunt efectuate de un grup mixt de urmărire penală cu participarea procurorilor de urmărire penală, pecauze de criminalitate organizată. Sunt antrenați ofițeri de investigație a poliției și Serviciului de informații și Securitate.”

Pentru infracțiunea respectivă făptașii riscă de la opt până la 15 ani de închisoare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture