O NOUĂ ȘEDINȚĂ ÎN CAZUL GRUPULUI PETRENCO

Grigore Petrenco și cei șapte membri ai grupului său vor compărea luni în fața magistraților Judecătoriei Rîșcani din Chișinău. Aceasta este cea de-a doua şedinţă în dosarul dezordinii în masă organizate de extremişti. În cadrul ședinței vor fi prezentate probe și vor fi audiați martorii.

Avocata lui Grigore Petrenco, Ana Ursachi, a afirmat pentru BTV, că are îndoieli referitor la prezența martorilor invocați de procuror.

Va avea loc prima ascultare a dosarului în fond, urmând ca procurorul să-și prezinte probele promise sau martorii pe care se bazează el. Toți martorii sunt polițiști, nu sunt martori civili. Sincer, eu am dubii mari că va mai veni cineva să susțină minciunile pe care au fost impuși să le scrie la 6 septembrie”, a precizat Ursachi.

Avocata a anunțat și despre existența a 4 deputați, doi din Parlamentul European și doi membri ai Consiliul Europei, care au prezentat garanții persoanle în favoarea eliberării lui Grigore Petrenco. Garanțiile acestora împreună cu alte documente vor fi prezentante în instanță, pentru a cere irevocarea măsurii preventive în privința lui Grigore Petrenco.

La sfârşitul lunii decembrie anul trecut, magistraţii Curţii de Apel au respins solicitarea avocaţilor membrilor grupării, prin care au contestat prelungirea arestului preventiv cu încă 90 de zile. Cei şapte membri ai mişcării “ANTIFA” sunt cercetaţi pentru organizarea dezordinilor în masă. Ei au ajuns pe mâna poliției, în 6 septembrie anul trecut, după ce s-au încăierat cu forţele de ordine, în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture