OFICIUL STĂRII CIVILE DIN BĂLȚI AR PUTEA FI RESTAURAT

Clădirea Oficiului Stării Civile din Bălți ar putea fi renovată în viitorul apropiat. Asta dacă proiectul de restaurare va fi aprobat de către Ministerul Culturii.

Potrivit șefei OSC Bălți, Gabriela Cojocaru, o condiție obligatorie a Ministerului Culturii este ca edificiul, considerat monument istoric, să nu piardă fațada de odinioară.

Astăzi avem proiectul pentru restaurarea clădirii oficiului nostru, care se află la Ministerul Culturii spre aprobare. Este o condiție obligatorie, înaintată de către Ministerul Culturii, să păstreze înfățișarea inițială a acestei clădiri, de aceea durează în timp. Avem speranța că proiectul va fi aprobat și vom avea destule finanțe pentru ca să putem purcede la această reparație și să o finisăm”.

Ultimele renovări ale edificiului au fost efectuate acum opt ani, însă nu și-au găsit finalitatea.

Casa Bodescu, în prezent sediul Oficiul Stării Civile, a fost ridicată la începutul secolului XX. Inițial, casa avea doar un singur nivel. În 1934, clădirii cu un nivel i s-a mai adăugat un etaj. În perioada interbelică clădirea a servit drept local prefecturii județului Bălți.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture