Ofițer SIS, bănuit de divulgare a informațiilor atribuite la secret de stat

Au fost efectuate percheziții în biroul de serviciu și la domiciliul ofițerului, fiind ridicate dispozitive de stocare a informației și înscrisuri. Acesta și-a recunoscut integral vina și cooperează cu ancheta.

0

SIS de comun cu organele Procuraturii au realizat în această dimineață măsuri procesual penale în privința unui ofițer de informații, cu funcție de conducere. Acesta este bănuit de divulgare către persoane terțe a informațiilor ce constituie secret de stat.

În contextul dat , ofițerii SIS și procurorii au efectuat percheziții în biroul de serviciu și la domiciliul ofițerului, fiind ridicate dispozitive de stocare a informației și înscrisuri. Acesta și-a recunoscut integral vina și cooperează cu ancheta.

Mai mutl decât atât angajatul SIS este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 344 alin.(1) din Codul Penal- divulgarea informațiilor ce constituie secret de stat de către o persoană căreia aceste informații i-au fost încredințate sau i-au devenit cunoscute în legătură cu serviciul sau munca sa.

Tot astăzi, persoana a fost suspendată din funcție pe motivul săvârșirii unor presupuse fapte penale și în vederea protejării imaginii instituției și a prestigiului profesiei.

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova reiterează poziția fermă asupra unei politici de zero toleranță față de corupție și orice încălcări ale cadrului normativ în vigoare și acțiuni care aduc prejudiciu și atingere imaginii instituționale, precum și discreditează statutul de ofițer de informații.

Menționăm faptul că în urma a acestui incident, Serviciul a inițiat o serie de măsuri urgente de eradicare a acțiunilor ce afectează integritatea profesională și personală a angajaților, ce prevede respectarea strictă a legislației în vigoare și a normelor codului deontologic al ofițerului de informații și securitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture