Până la ora 12.00 la Bălți au votat 19 863 persoane

Până la ora 12.00, rata de prezență la Bălți a fost de 19,23%. Asta ar fi cu 5% mai mult decât, rata înregistrată în același interval de timp în primul tur. Potrivit Comisiei Electorale de Circumscripție Electorală nr. 2 Bălți, până la amiază 19.863 de locuitori ai municipiului și-au exercitat dreptul la vot. Majoritatea sunt femei. Prezența tinerilor este foarte mică. Cei mai activi sunt bălțenii cu vârsta cuprinsă între 56 și 70 de ani.

Tot în acest interval de timp nu au fost înregistrate încălcări grave ale procesului electoral. La mai multe secții de votare au fost nevoie de intervenția reprezentanților Consiliului Electoral pentru înlăturarea unor probleme tehnice.

Amintim că azi, 15 noimebrie în Moldova are loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Lupta se dă între candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu. În primul tur de scrutin, Igor Dodon a câștigat 32,61% din voturi, iar Maia Sandu – 36,16%.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture