Părinții cer statului să scoată elevii la școală: Nu avem cu cine-i lăsa

0

Părinții elevilor din instituțiile de învățământ din Republica Moldova au scris o petiție prin care se adresează statului și își exprimă nemulțumirea față de decizia de a prelungi vacanța până pe 7 noiembrie 2021 inclusiv, pe fundalul răspândirii Covid-19 în țară.

La ora publicării acestei știri, petiția a fost semnată de 283 de părinți, transmite  Realitatea.md.

În primul rând, părinții sunt nevoiți să fie prezent în tot procesul educațional, adică să preia rolul pedagogului pentru a asigura însușirea materialului.

„Copiii claselor primare abia au început studiile. Programul este complicat, material foarte mult, iar ei, fiind la început, au nevoie de ore cu prezență fizică pentru a însuși. Suntem angajați în câmpul muncii și nu avem cu cine lăsa școlarii mici. Lăsându-i fără supraveghere, le punem viața în pericol”.

Zilele de vacanță urmează să fie recuperate fie sâmbăta, fie prin majorarea numărului de ore pe zi, ceea ce ar obosi elevii. „Toți înțelegem că încă o săptămână de vacanță nu va stopa pandemia”.

Lăsați copiii să învețe cu prezență fizică la școală, iar părinții să poată lucra, ca să-și asigure traiul!

Amintim că vacanța de toamna a elevilor a fost prelungită de două ori deja.

Prima dată până pe data de 31 octombrie și a doua oară – cu încă o săptămână, ceea ce înseamnă că aceștia ar trebui să iasă la studii începând cu luni, 8 noiembrie curent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture