Persoanele cu studii în domeniul dispozitivelor medicale și/sau ingineriei biomedicale, vor putea ocupa funcții de conducere în cadrul ADMD

Decizia dată a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri la ședința din data de 6 octombrie 2021.

Funcțiile de conducere din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) vor putea fi ocupate și de către persoanele cu studii în domeniul dispozitivelor medicale și/sau ingineriei biomedicale. Decizia dată a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri la ședința din data de 6 octombrie 2021.

“Guvernul a votat astăzi proiectul ce prevede excluderea limitelor de angajare la nivel managerial în cadrul instituției. Până în prezent, la aceste funcții erau acceptați doar candidații cu studii în domeniul medicinii și/sau farmaceutic.

Modificările operate au drept scop fortificarea capacităților AMDM și îmbunătățirea proceselor de management în toate domeniile de competență. Astfel, prin excluderea limitelor de angajare, conducătorilor li se oferă atribuții mai largi nu doar în domeniul medico-farmaceutic, dar și în domeniul dispozitivelor medicale. , se arată în comunicatul emis de Guvern.

Documentul aprobat de Guvern mai prevede ca AMDM fiind autoritatea competentă de reglementare în domeniul dispozitivelor medicale, este necesar ca organizarea activității acesteia, la nivel de management să poată asigura consolidarea statutului cu expertiza și încrederea în informațiile exacte și furnizate la timp, în toate domeniile de competență, inclusiv în domeniul dispozitivelor medicale se arată în documentul aprobat astăzi de membrii Executivului.
Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture