Peste 50 focare de vegetație uscată au fost stinse de pompieri în 24 de ore

IGSU atenționează că în condiţii de vânt, temperaturi pozitive şi umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporţii.

0

În ultimele 24 de ore, pompierii Inpsectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru a lichda 51 de focare de ardere de vegetație uscată în mai multe localități din țară.

Potrivit comunicatului emis de IGSU, pe data de 20 noiembrie la ora 13:23 de la Serviciul 112 a fost recepționată informația că în preajma satului Abaclia, raionul Basarabeasca arde vegetația uscată.  Astfel pentru lichidarea focorlui de ardere la fața locului au intervenit circa 2 echipe de pompieri, care în comun cu populația au lichidat arderea. Datorită intervenției operative a pompierilor, focarele nu s-au răspândit fiind salvat lanul cu porumb aproximativ de 3 ha, fiind nimicite de flăcări 0,40 ha de vegetație uscată. Mai mult decât atât, în timpul stingerii focarelor, un bărbat în vârstă de 55 de ani a suferit arsuri la piciorul drept fiind preluat de către Serviciul Asistență Medicală Urgentă la spital pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Un alt focar de vegetație uscată a fost lichidat în municipiul Comrat pe strada Tretiakov 36 unde focul a afectat doi copaci și iarba uscată. Totodată intervenția pompierilor a fost nevoie în raionul Cantemir. Aici focul a nimicit 25 ha de vegetație în localitatea Constantinești, circa10 ha de mirește în satul Suhat, și 8 ha de iarbă uscată în satul Capaclia.

Menționăm faptul că, IGSU îndeamnă populația să respecte cu stricteţe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată, sau gunoiul menajer. În condiţii de vânt, temperaturi pozitive şi umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporţii. În cazul în care oamenii observă focare de iarbă aprinsă sunt rugaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112, pentru a evita răspândirea focarelor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture