Peste 800 de colaboratori CNAMUP au participat la Ziua Înverzirii Plaiului

0
Sâmbătă, 13 noiembrie curent, colaboratorii IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească precum și cei din subdiviziunile subordonate acestuia au participat la activitatea dedicată Zilei Naționale a Înverzirii Plaiului. În cadrul Campaniei naționale „Plantează-ți viitorul” peste 800 de angajați au plantat puieți pe diverse teritorii din întreaga țară.
În municipiul Chișinău, din cadrul Administrației CNAMUP și Substațiilor de Asistență Medicală Urgentă din sectoarele Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana și Rîșcani circa 100 angajați au participat la plantarea puieților în Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al Capitalei.
În regiunea de nord a țării 258 de angajați din cadrul Substațiilor de Asistență Medicală Urgentă: Bălți, Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca au plantat copaci și arbuști în parcurile localităților respective.
În centrul țării 328 de colaboratori din cadrul Substațiilor de Asistență Medicală Urgentă: Anenii Noi, Basarabeasca, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Coșnița, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Șoldănești, Strășeni, Ștefan- Vodă, Telenești și Ungheni au plantat puieți și s-au ocupat de salubrizarea și amenajarea teritoriilor subdiviziunilor.
Chișinău
În sudul țării 72 de persoane din cadrul Substațiilor de Asistență Medicală Urgentă: Cahul, Leova, Cantemir și Taraclia au participat la înverzirea teritoriilor adiacente.
În regiunea UTA Găgăuzia 34 de colaboratori din cadrul Substațiilor de Asistență Medicală Urgentă: Ceadîr-Lunga, Comrat și Vulcănești au efectuat lucrări de amenațare și salubrizare a teritoriilor Punctelor de Asistență Medicală Urgentă.
Cei care au participat la această acțiune au îndemnat cetățenii să fie solidari și să sădească cât mai mulți copaci pentru a îmbunătăți starea spațiilor verzi din întreaga țară.
Și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R.Moldova au participat la campania națională de înverzire a plaiului „Plantează-ți viitorul”. ,,5000 de puieți de salcâm, 1,2 hectare de pământ, echipa ministerului şi o dorință comună de avea o țară verde şi sănătoasă.”- a scris ministerul într-o postare pe Facebook. 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture