Peste o sută de femei care au născut la Bălți în 2020 au fost infectate cu Covid

Pe parcursul anului trecut în Centrul Perinatologic din Bălți, 109 femei, infectate cu Covid au născut cu succes un copil. Șeful instituției a menționat că regimul de carantină a îngreunat considerabil activitatea personalului medical. Asta din cauza procesului de internare a femeile însărcinate, care sunt infectate cu Covid-19. Carolina Frumusachi ne-a informat că toate măsurile de prevenire a răspândirii infecției sunt respectate cu strictețe în Centrul Perinatologic, totuși situația epidemiologică rămâne a fi tensionată.

Secția Covid al Centrului Perinatologic din Bălți internează femeile aflate în travaliu și femeile însărcinate din 11 raioane ale țării. Aceasta activează din iunie 2020. Carolina Frumusachi a spus că, conform protocolului de tratament, nu toate femeile însărcinate pot fi internate în spital. În caz de simptome ale infecților respiratorii acute, pacienții sunt direcționați către Spitalul Clinic Bălți, doar dacă nu există vreun pericol pentru sarcină. Dacă gravida suferă o formă ușoară de Coronavirus, îi este prescris tratament la domiciliu, sub supravegherea unui medic de familie.

Potrivit Carolinei Frumusachi, în timpul sarcinii, riscul de a dezvolta forme grave de COVID-19, crește semnificativ. De aceea femeile sunt îndemnate să ia măsuri pentru a evita infectarea.

Centrul Perinatologic din Bălți este lider între instituțiile din domeniul obstetrică şi ginecologie din nordul Moldovei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture