Precipitațiile, provocare pentru șoferi. Trafic îngreunat și întîrzieri cu cel puțin 30 de minute

0

Dificultăți de circulație pe traseele din țară, în urma precipitațiilor sub formă de zăpadă și pe alocuri de lapoviță. Mai multe rute interurbane au întârziat cu cel puțin 20-30 de minute. Cel mai dificil le-a fost autobozelor, care au avut călătorii, la primele ore ale dimineții. Șoferii s-au plâns, de drumurile curățate prost și lipsa materialului antiderapant. Mai mult ca atât, după deszăpezire, carosabilul a devenit mai îngust. Utilajele împrăștie omătul, pe marginile benzilor, iar pentru circulație rămâne un segment îngust de drum, spun conducătorii auto.

Alți transportatori, spun că traseele din preajma raioanelor Ungheni și Soroca erau curățate, iar autospecialele de deszăpezire au lucrat și pe timp de noapte. Către aceste destinații călătorii au ajuns cu mici întârzieri.

Și taximetriștii din Bălți au avut parte de o noapte dificilă. Marcel Fotescu, administratorul unei companii de taxi, spune că precipitațiile au afectat durata călătoriilor. Totuși conducătorii auto, s-au isprăvit și au îndeplinit toate comenzile. Careva incidente nu au fost raportate. În ceea ce privește transportul public din Bălți, careva abateri de la graficul de circulație nu au fost înregistrate. Cel puțin asta ne-a declarat, inginerul-șef al întreprinderii municipale ,,Direcția de Troleibuze”, Victor Caliujnîi. Cât ține despre străzile și trotuarele înzăpezite din Bălți, autoritățile nu s-au prea grăbit să le curățe. La orele amiezii, s-a intervenit abia pe arterele principale ale orașului, pe străzile secundare și dintre cartiere circulându-se cu dificultate.

La 28 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”: în zonele Nord, Centru, și Sud. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture