Aproape 20 de bălțeni au suferit diverse traume, din cauza ghețușului

0

Timpul de afară le dă bătăi de cap conducătorilor auto, dar și șoferilor.Ieșitul din case a devenit o adevărată provocare pentru bălțeni, după ce drumurile și trotuarele au fost înzăpezite, iar pe alocuri s-a format ghețuș. La Bălți, 16 persoane s-au adresat la spital, cu diverse traume.

Purtătorul de cuvânt al instituției, ne-a spus starea victimelor ghețușului.

Pentru perioada 28-30 decembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de polei și ghețuș pe teritoriul țării. Totodată menționăm că în ultima săptămână mai multe persoane au avut de suferit în urma expunerii prelungite la temperaturile scăzute. Ajutorul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 13 pacienți cu hipotermie și trei pacienți cu degerături.

Cazurile de hipotermie de gr. I și II au fost înregistrate în mai multe raioane din nordul țării (Bălți; Edineț; Florești și Soroca); centrul țării (Călărași; Cimișlia; Criuleni; Hîncești; Orhei; Nisporeni și Strășeni) și municipiul Chișinău, acestea fiind preluate și deservite operativ de către echipele de pe ambulanță. Ulterior, în dependență de stare, pacienții au fost transportați la spital.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture