Pregătim săniile. Când va cădea prima zăpadă din acest an?

Ghenadie Roşca, şeful direcției prognoze meteo, a confirmat că, în perioada 3-5 decembrie, se așteaptă ca teritoriul R. Moldova să fie traversat de un ciclon.

0

În Republica Moldova sunt așteptate primele ninsori. Potrivit datelor oferite de SHS prima zăpadă din acest an va cădea sâmbătă pe data de 4 decembrie.

În contextul dat potrivit datelor meteo internaționale, țara noastră va fi acoperită de un ciclon care va aduce ninsori foarte puternice, iar stratul de zăpadă ar putea atinge în unele regiuni ale țării până la circa 20 cm.

Contactat de Știri.md, Ghenadie Roşca, şeful direcției prognoze meteo, a confirmat că, în perioada 3-5 decembrie, se așteaptă ca teritoriul R. Moldova să fie traversat de un ciclon.

În perioada 3-4 decembrie teritoriul nostru ar putea fi traversat de un ciclon sau mai bine zis în apropiere de teritoriul nostru. Acest ciclon ar putea să ne aducă precipitații sub formă de lapoviță pentru că temperaturile vor fi destul de ridicate pentru ca să cadă ninsoarea. 

Și dacă acei 20 de cm de zăpadă vor cădea, cel mai probabil e că vor fi în munții Carpați, iar pe teritoriul nostru nu ne așteptăm să avem un strat de zăpadă semnificativ. Dacă vom avea un strat de zăpadă de 2-3 cm cred că o să fie maxim”, a precizat Ghenadie Roșca.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture