Video// Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuiază azi o vizită oficială la București: Ceremonia de întâmpinare

În cadrul vizitei, urmează să fie semnate Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare Republica Moldova - România.

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează azi, 23 noiembrie, o vizită oficială în România. Vizita dată are loc  la invitația omologului său de la București, Klaus Iohannis. În cadrul acestei vizite,urmează să fie semnate Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare Republica Moldova – România și Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, se arată în comunicatul emis de Președinția Republicii Moldova. 

La începutul ceremoniei a fost intonat imnul Republicii Moldova și imnul României. Ulterior, Maia Sandu a fost prezentată mai multor oficiali români, iar Klaus Iohannis a făcut cunoștință cu delegația Republicii Moldova.

După ceremonia oficială de primire și discuțiile cu participarea delegațiilor, cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună. De asemenea. În cadrul acestei vizite Președinta Maia Sandu va avea întrevederi cu Prim-ministrul interimar al României, Florin Cîțu, cu Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, și cu Președintele interimar al Camerei Deputaților, Sorin Mihai Grindeanu.

Menționăm faptul că la București, șefa statului este însoțită de Cristina Gherasimov, Secretar General al Președinției, și Sorina Ștefârță, consilier pentru comunicare publică. Din delegația oficială mai fac parte vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene; vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale; Sergiu Prodan, ministru al Culturii; Anatolie Topală, ministru al Educației; și Victor Chirilă, Ambasadorul desemnat al Republicii Moldova în România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture