Președinții asociațiilor de locatari vor fi chemați la primărie. Cauza — creșterea numărului de reclamații cu privire la activitatea acestora

76

Mai mulți bălțeni se plâng de iresponsabilitatea de care dau dovadă, președinții asociațiilor de locatari. Cei din urmă vor fi convocați la primărie pentru a discuta problemele apărute ca urmare incompetenței de care sunt învinuiți de către proprietarii de apartamente din mai multe blocuri din Bălți. Printre soluțiile propuse de administrația orașului se enumeră realegerea președintelui sau trecerea la balanța GLC.

Șefii administrației locale intenționează să se întâlnească cu președinții asociațiilor și cooperativelor. Motivul este unul banal- creșterea numărului de reclamații cu privire la activitatea acestora. Neglijența președinților față de îndatoririle lor și utilizarea irațională a fondurilor care sunt colectate de locuitorii caselor – cu așa istorii bălțenii se adresează administrației orașului.

Locatarii casei nr.6 de pe strada Conev au afirmat, că problemele acumulate de reparație și întreținere a clădirii nu au fost rezolvate de ani de zile- curge tavanul, blocul casei și copertinele sunt într-o stare groaznică. Președintele promite doar să rectifice situația, dar nu face nimic.

Viceprimarul a propus tuturor locuitorilor caselor care aparțin asociațiilor să participe activ la rezolvarea problemelor. Dacă locuitorii nu sunt deacord cu candidatura unui președinte- acesta poate fi demis și înlocuit cu unul nou, care își va îndeplini îndatoririle cu bună credință.

Viceprimarul a menționat că mai multe asociații locative au acumulat datorii uriașe pentru sistemul de alimentare cu apă. O companie privată poate refuza pur și simplu să presteze servicii acestor blocuri. În același timp, președinții asociațiilor nu intervin cu nici o serie de acțiuni.

Reamentim, că problema asociațiilor a fost discutată la primărie de mai multe ori. Locatarilor caselor li s-au propus câteva modalități de a soluționa situația dificilă. Aceasta este realegerea președintelui sau transferul casei la balanța GLC.

Председателей жилищных ассоциаций вызовут на разговор в примарию

Председателей жилищных ассоциаций вызовут на разговор в примариюПричина — увеличение количества жалоб на них

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 3. August 2020

Cmentariile sunt închise