Prețurile exagerate din piețe îi va lăsa pe unii moldoveni cu pivnițele goale

Cu beciuri goale sau semipline pot rămâne gospodinele din Bălți, din cauza prețurilor ridicate la legume. Dacă cumpărătorii se plâng pe prețuri exagerate, vânzătorii afirmă cu fermitate că prețurile sunt convenabile, ba chiar medii. La ce preț pot fi procurate legumele dar și primii struguri de poamă au aflat astăzi jurnaliștii BTV.

Prețul roșiilor poate ajunge la 26 de lei, asta e un motiv pentru care beciurile gospodinelor din Bălți riscă să rămână semipline sau goale.

Gospodinele din Bălți nu se grăbesc să pregătească conserve pentru iarnă cu toate că sezonul acestora deja a început. Acestea se plâng că riscă să rămână cu beciurile goale, și totul din cauza prețurilor excesiv de mari la legume. Seceta din acest an a afectat considerabil recolta principalelor legume puse de moldoveni, la păstrat pentru iarnă. Dacă în anii precedenți la început de august piețele din Bălți erau pline de cumpărători dornici de a-și umple pivnițele cu bunătăți, anul acesta prețurile mari îi fac pe cumpărători să fie mai reținuți.

Cu toate că cumpărătorii se plâng de prețuri exagerat de mari, vânzătorii nu pot afirma același lucru, ei consideră că prețurile sunt optime, ba chiar medii. Dornicii de a gusta boabele primelor strugurilor apăruți pe piața locală, vor trebui să scoată din buzunare 18 lei.

Prețul roșiilor variază de la 15 lei și poate ajunge la 26, ardeiul dulce pot fi găsit pe tejghea cu 6 lei și până la 10 lei pentru kilogram, morcovul este la 3 lei, iar la 30 de lei poate fi procurat un sac de ceapă și de  cartofi.

Высокие цены на овощи вынуждают отказываться от зимних заготовок

Высокие цены на овощи вынуждают отказываться от зимних заготовок

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 4. August 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture