Prima etapă a construcției unei noi închisori la Bălți este aproape finalizată

79

Prima etapă a construcției unei noi închisori în apropierea lacului orășenesc, de lângă Casa Veteranilor, se apropie de finalizare. Clădirea este proiectată pentru 650 de prizonieri. Închisoarea este construită pe locul unei clădiri vechi, al cărei scop era să fie același – reținerea prizonierilor. Construcția a început în anii 80 ai secolului trecut. Atunci această clădire a fost demolată, întrucât nu a respectat standardele. Acum se construiește o nouă închisoare la locul ei.

Clădirea a fost împărțită în 4 blocuri. Fiecare unitate va avea instalații sanitare, duș și paturi moderne. Ușile vor fi nu numai blindate, ci și cu blocare specială. Fiecare bloc v-a avea curte și terenurile de sport multifuncționale. Vor fi instalate camere interioare și exterioare în fiecare bloc.

În fiecare clădire vor exista camere pentru lucrătorii medicali, un psiholog și inspectori educaționali. În cea de-a doua etapă a construcției, este prevăzută construirea a încă trei clădiri: clădirea administrativă, clădirea receptorului și unitatea de utilități.

În clădire ar trebui să fie aduse sisteme de canalizare și de scurgere, precum și o conductă de gaz. După cum a explicat Vasil Solomoniuc, departamentul are nevoie de un teren suplimentar de aproximativ 1,4 hectare, pe care este prevăzut să echipeze parcări și terenuri de sport. Administrația speră ca autoritățile orașului le v-a merge în întîmpinare.

Costul proiectului va fi de aproximativ 250 de milioane de lei. Finalizarea este planificată în anul 2023-24.

Prima etapă a construcției unei noi închisori la Bălți este aproape finalizată

Prima etapă a construcției unei noi închisori la Bălți este aproape finalizată

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 25. November 2019

 

Cmentariile sunt închise