PRIMARUL DE DROCHIA: TINERII SPECIALIȘTI NU-ȘI VĂD VIITORUL ÎN RM

La început de an școlar ne confruntăm din nou cu un deficit al elevilor și studenților. Salariile mici și nepăsarea autorităților îi determină pe tinerii studenți, viitori specialiști care ar putea să se angajeze în țară, să-și contiue studiile peste hotarele țării.

La începutul unui nou an de studii ne ciocnim cu un nou deficit de copii. Și toate pentru că tinerii nu-și văd viitorul aici acasă și aleg să-și continue studiile peste hotarele țării. Motivul ar fi condițiile de angajare post studii, unde cerințele pentru tinerii specialiști sunt dure în raport cu salariile mici. Primarul de Drochia Nina Ceretu spune că acest fenomen nu are vreo legătură cu calitatea studiilor, care sunt predate bine, susține aceasta.

Noul sistem de salarizare ar fi un alt motiv care îi face pe tinerii specialiști să plece din posturile de muncă și să opteze pentru calea străinătății.

În orașul Drochia salariul mediu este de 5-6 mii de lei. Tinerii specialiști care activează în cadrul administrației publice din oraș, funcționarii publici debutanți au un salariu de 3500 de lei.

TINERII SPECIALIȘTI NU-ȘI VĂD VIITORUL ÎN RM

TINERII SPECIALIȘTI NU-ȘI VĂD VIITORUL ÎN RMLa începutul unui nou an de studii ne ciocnim cu un nou deficit de copii. Și toate pentru că tinerii nu-și văd viitorul aici acasă și aleg să-și continue studiile peste hotarele țării. Motivul ar fi condițiile de angajare post studii, unde cerințele pentru tinerii specialiști sunt dure în raport cu salariile mici. Primarul de Drochia Nina Ceretu spune că acest fenomen nu are vreo legătură cu calitatea studiilor, care sunt predate bine, susține aceasta.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 2. September 2019

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture