Protest la Primăria Bălți. Activiștii cer dreptate pentru terenurile publice acaparate ilegal

0

Protest la ședința Consiliului Municipal Bălți. Câțiva activiști cer acțiuni din partea administrației locale, Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia privind vânzarea ilegală a terenurilor din Parcul ,,Andrieș”. Totodată, manifestanții solicită pedepsirea oficialilor care întârzie cu acțiunile și nu respectă decizia instanței. După  hotărârea CSJ, consiliul municipal ar trebui să emită o decizie de încetare a activității agenților economici din parcul orașului și trecerea terenurilor sub proprietatea muncipiului. Potrivit activiștilor, de aceste lucruri este responsabil în primul rând departamentul juridic al primăriei.

De cealaltă parte, șeful secției juridice, Vitalie Bălan, spune că în adresa primăriei nu a parvenit nici un act cu decizia instanței. Iar după recepționarea lor, acestea vor trebui examinate cu atenție și verificate.

Hotărârea CSJ nu poate fi anulată de alte instanțe. Totuși, spune juristul primăriei trebuie de verificat, dacă nu au fost implicați mai mulți cumpărători. Astfel până la înaintarea propunerii de încetare a activității localurilor din parcul ,,Andrieș”, către consiliul municipal, grupul de lucru și comisia de disciplină, vor studia toate argumentele și actele.

Activiștii cer, revizuirea regulilor de desfășurare a ședințelor, în care sunt scoase către vânzare sau închiriere, loturile publice de pământ. Aceștia mai solicită audieri publice în privința deciziilor și proiectelor propuse de administrația locală. Astfel, spun reprezentanții societății civile, vor fi stopate vânzările ilegale ale terenurilor publice.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture