Varianta Omicron nu a ajuns în Bălți

0

Experții trag un semnal de alarmă, varianta Omicron a infecției Covid, se răspândește la nivel global. Mutația virusului este mai contagioasă decât celelalte. Deși varianta Omicron nu a fost confirmată, oficial în R.Moldova, ministerul sănătății, nu exclude faptul, că ea ar exista. Medicii din Bălți se tem de apariția noii  tulpini în oraș. Ala Condrea spune, că aceasta afectează copiii, în același mod ca și pe adulți. În acest sens, medicii îndeamnă vaccinarea copiilor cu vîrsta de peste 12 ani.

Actualmente pe întreg teritoriul țării, este instituit „cod galben” de pericol epidemiologic. Totuși, specialiștii atenționează că pandemia nu a trecut. Medicii din Bălți menționează că,  după sărbători se așteaptă la un nou val de infectări.

În prezent, vaccinarea este unica modalitate sigură, de a ne proteja de infecția Covid.

Deși în țară, există stocuri suficiente de vaccin, rata de imunizare, rămâne a fi mică. Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 5127 de persoane.

Până la moment, 966.337 de moldoveni au fost vaccinați cu schema completă. Pe parcursul zilei de ieri, 85 de adolescenți cu vârsta de peste 12 ani, și-au administrat vaccinul anti-Covid.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture