PUBLICITATEA ȚIGĂRILOR ESTE INTERZISĂ

S-a termeninat cu publicitatea produselor de tutungerie în locurile publice. De la întâi ianuarie a intrat în vigoare legea care interzice promovarea ţigărilor sau accesoriilor pentru fumători. În pofida acestor avertizării proprietarii gheretelor nu se grăbesc să scoată banerile.

Medicii de la Centrul de Sănătate Publică Bălți afirmă că după sărbătorile de iarnă vor demara acțiuni de control al gheretelor dar și altor spații pe fațada cărora sunt plasate panouri publicitare.

Legislația prevede mai multe etape de acțiuni. Se vine cu o prescripție sanitară în adresa administrației care gestionează activitatea comercială a acestor gherete. Se dă un termen până la 30 de zile. Se efectuează controlul repetat și dacă nu se respectă aceste prevedere se aplică amenda. Pentru persoane fizice este valabilă și interzicerea activității pe o perioadă de pînă la un an”.

Parerea oamenilor este împărțită. Unii spun că cel mai mult vor avea de pierdut companiile de tutun. Alții cred că tinerii nu vor fi atât de tentați să fumeze.

Ar influența mai mult nu fumătorii, dar organizațiile care comercialiează produsele de tutungerie. Persoanlele care fumează și fără publicitate știu că se pot apropia după țigări la orice gheretă”.

Dacă tineretul nu ar vedea această reclamă ar fi mult mai bine”.

Nefumătorii cunosc perfect consecințele fumatului și cred că noua legea va da rezultate.

Consecințele fumatului sunt cancerul, pneumonia, cancerul, dinți stricați și vedere scăzută”.

Persoanele fizice care vor încălca legea riscă amenzi de până la 4 mii de lei, iar cele juridice de până la 10 mii de lei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture