Reacția Mitropoliei Moldovei, după ce un preot a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual

Abuzurile au început când copila avea 13 ani și au avut loc inclusiv în stăreția mănăstirii.

0

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media din cadrul Mitropoliei Moldovei susține că persoana condamnată la 16 ani închisoare pentru abuz sexual nu este cleric al Mitropoliei Moldovei. Informația dată a fost publicată pe 19 noiembrie, trasmite newsmaker.md

În urma verificărilor, aducem la cunoștința opiniei publice că persoana condamnată nu figurează în evidența niciunei unități bisericești (parohie sau mănăstire) din cuprinsul eparhiilor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove. Regretăm profund acest caz trist ce a bulversat opinia publică și a generat confuzie în rândurile cetățenilor. Totodată, asigurăm că victima va primi din partea Bisericii toată grija pastorală de care are nevoie”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Reacția dată vine după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunțat că a terminat urmărirea penală și a trimis pe banca acuzaților un preot care a abuzat-o sexual timp de 3 ani pe fiica concubinei sale. Astfel abuzurile au început când copila avea 13 ani și au avut loc inclusiv în stăreția mănăstirii.

Menționăm faptul că la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe inculpat la 16 ani închisoare, cu dispunerea achitării prejudiciului moral în sumă de 100.000 lei, ca parte a acțiunii civile înaintate de victimă. Mitropolia Basarabiei nu a comentat, deocamdată, acest caz.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture