Reacția președintelui raionului Drochia, după ce prima instanță l-a privat de dreptul de a ocupa funcția de conducere

Alexei Vasilean, a fost sancționat contravențional de către instanța de judecată într-un dosar de exces de putere.

0

Președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean, a fost sancționat contravențional de către instanța de judecată într-un dosar de exces de putere. Informația dată a fost confirmată de către reprezentanții CNA, în gestiunea cărora se află la moment dosarul. Funcționarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin executarea incorectă a unei decizii, transmite newsmeker.md

În contextul dat, CNA anunță că a întocmit proces contravențional în privința acestuia. „S-a constatat că președintele ar fi eliberat o scrisoare de garanție în numele Consiliului, chiar dacă nu avea împuterniciri în acest sens. Scrisoarea de garanție acorda un ajutor material de circa 109 500 lei Asociației pescarilor amatori din raion, pentru procurarea puilor de pește în asortiment”, comunică reprezentanții CNA.

Mențtionăm faptul că prin decizia magistraților de la Drochia, din data de 26 noiembrie curent, funcționarul a fost recunoscut vinovat de săvârșirea unei acţiuni care depăşeşte în mod vădit limitele drepturilor şi atribuţiilor acordate prin lege şi care contravine intereselor publice. În contextul dat CNA declară că a fost amendat cu circa 3 500 de lei și privat de dreptul de a deține funcția de președinte de raion pe un termen de circa 7 luni. Decizia dată este de primă instanță și nu este executorie.

Fiind contactat de NM, Alexei Vasilean a declarat că va contesta decizia: „Dosarul este cusut cu ață albă, este un dosar politic, cu părere de rău ne întoarcem pe timpurile lui Plahotniuc. Dacă ați mai văzut în practica juridică un dosar examinat în jur de  5 ședințe și  circa 23 de zile, mă anuntați. Mai mult ca atât, chiar în urma ședinței, adică în 12 minute mi-a fost înmânată hotărârea pe 5 file. Hotărârea va fi contestată la Curtea de Apel Bălți. Vedem dacă mai există sistem judecătoresc independent în RM. În practica juridică mi se pare ca nu există astfel de caz”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture