Renato Usatîi a donat 7 mii de măști pentru angajații primăriei, spitalului din Bălți și centrelor medicilor de familie

Primarul de Bălți, Renato Usatîi care se află în carantină la domiciuliu, de la distanță operează mai multe activități pentru lupta împotriva COVID-19. Edilul planifică procurarea unui aparat automat pentru bahile, în Spitalul Clinic din Bălți, iar peste 1000 de teste rapide pentru identificarea virusului vor ajunge în următoarele zile în toate istituțiile medicale din nordul Republicii.

Totodată 7 mii de angajați ai primăriei, spitalului din Bălți dar și medicii de familie sunt deja asigurați cu măști de protecție. În acest context Renato Usatîi îndeamnă toate partidele politice să doneze subvențiile de la stat, în sumă de 38 milioane de lei, pentru a fi cumpărate mai multe lucruri necesare, printre care și aparate de ventilație artificilă care sunt în deficit în toate instituțiile medicale din țară.

Primarul municipiului Bălți a oferit spitalului republican 3 mii de măști, alte 4 mii – angajaților  primăriei și centrelor medicilor de familie.

Anterior, primarul de Bălți a cerut tuturor partidelor politice care primesc subvenții de la bugetul de stat să transfere aceste fonduri în lupta împotriva coronavirusului. În 2020, în buget sunt prevăzute 38 de milioane de lei în aceste scopuri. Renato Usatîi consideră că, cu acești bani, este necesar să fie cumpărate aproximativ 150 de dispozitive de ventilație pulmonară, 1,5-2 milioane de măști, bahile, dezinfectanți și cheltuielile pentru transport cu un avion charter, care va aduce toate acestea în Moldova.

Renato Usatii a mai menționat că, în prezent, se ocupă de achiziționarea echipamentelor moderne care să acopere automat picioarele persoanelor cu bahile din polistiren. Primarul intenționează să instaleze astfel de dispozitive la intrarea în Spitalul Clinic Bălți. În plus, el a spus că în această săptămână vor ajunge la Bălți peste 1000 de teste rapide pentru a identifica coronavirusul, pe care le va distribui către toate instituțiile medicale din nordul țării.

Усатый купил "7000 масок для тех, кому они очень нужны"

Усатый купил "7000 масок для тех, кому они очень нужны"

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Sonntag, 22. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture