Renato Usatîi: Dodon ar fi putut rezolva în 30 de minute problema transportatorilor, dacă voia cu adevărat

270

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi a mers astăzi din nou la transportatorii care protestează pentru că autoritățile nu pot rezolva problema deficitului de autorizaţii, pentru transportarea mărfurilor spre Rusia.

Usatîi a declarat într-un live pe Facebook că oamenii au urmărit ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament, dar că oricum așteaptă să le fie soluționată problema.

“Noul Executiv pentru care vor vota democrații este pregătit, deja e clar cine va intra în noul Guvern. Dar până la împărțirea funcțiilor, problema care cu siguranță poate fi soluționată astăzi este cea a transportatorilor. Maia Sandu a avut dreptate atunci când a spus că de toate întrebările legate de Moscova răspunde Igor Dodon, se are în vederea problema transportatorilor, autorizațiilor și altele. Igor Dodon este omul care-și poate permite să-l sune pe Kozak pentru că obținerea celor 5000 de autorizații de care au nevoie oamenii este problema pe care Dodon, dacă ar vrea cu adevărat, ar fi putut să o soluționeze în 30 de minute. Trebuie să se dea indicații CNA care este controlat de Dodon și socialiști și să se clarifice la cine au rămas cele 4000 de autorizații care există pentru cei cu bani și nu sunt disponibile pentru oamenii care nu se implică în acțiuni de corupție. ”

Usatîi a mai spus că există multe întrebări care trebuie puse miniștrilor guvernului Sandu, dar ei au fost demiși, pentru că Dodon s-a speriat de un procuror general independent care ar i-ar fi putut influența serios cariera politică.

Totodată, liderul Partidului Nostru a afirmat că noul Executiv, pentru care vor vota democrații, este pregătit și deja e clar din cine va fi format.

Problema e că în iunie, atunci nd a fost creată noua coaliție, cei care pricep în politică îeleg Dodon nu vrea decât devină al doilea Plahotniuc și merge cu pași siguri spre acest scop. Dar acum, în calitate de primar al municipiului Bălți, politica nu mă interesează. Am fost invitat de transportatorii care au blocat drumurile, care-și apără drepturile și își mențin poziția față de corupția creată prin vânzarea autorizațiilor”, a mai spus Renato Usatîi.

“Noi nu susținem pe nimeni, așteptăm susținere de la voi”, a afirmat unul dintre șoferi.

Și ministrul Economiei, Vadim Brânzan a spus în Parlament, cu referire la problema transportatorilor, că autorizațiile se vând pe piața neagră. Brânzan a mai adăugat că problema va dispărea definitiv atunci când va fi eliminată această cotă, introdusă în 2015, la solicitarea ministrului Transporturilor de atunci, ceea ce a dus la crearea unei piețe negre a acestora. Totodată, el intenționa să meargă la Moscova pentru a cere regim liberalizat în domeniul transportului rutier internațional cu Federația Rusă.

Cmentariile sunt închise