Renato Usatiî la prima audiență a cetățenilor în funcția de primar

153

Zeci de localnici au venit la prima audiență personală cu primarul orașului Bălți, Renato Usatîi Oamenii și-au împărtășit problemele cu majoritatea din ele fiind legate de locuințe și servicii comunale.

Unii oameni au venit la Usatîi pentru un ajutor specific. Un angajat al uneia dintre întreprinderile municipale a spus că a fost transferat într-o altă funcție. Din cauza noilor  responsabilități, el nu are timp să îngrijească de soția sa bolnavă și i-a cerut primarului să-l ajute sa-și găsească un loc de muncă cu un program flexibil.

Locuitorii din cartierul Bălțiul Nou,  au venit la Usatîi cu o problemă care îi macină de mult timp, ei se plâng de lipsa unui sistem de canalizare în cartierul lor. Potrivit acestora, primarul nu se grăbește să îi ajute. Cu toate acestea, s-a dovedit că specialiștii departamentelor administrației publice locale sunt deja implicați în pregătirea estimărilor de proiectare pentru construcția sistemului de canalizare din cartierul Bălțul Nou.

Bălțenii care locuiesc în zona Aeroportului, s-au plâns că locuitorilor acestui cartier le este interzis să meargă la o stație de transport  în comun prin curtea grădiniței, iar acesta ,le reduce semnificativ timpul. Primarul a menționat că este vorba despre siguranța copiilor.

Unul dintre localnici a venit la primar cu o propunere de a crea o asociație care ar ajuta oamenii care încep să-și dezvolte o afacere.

Audiența cetățenilor de către reprezentanții administrației locale se desfășoară în fiecare zi de luni, de la ora 14.00, în biroul numarul 115,  în incinta  Primăriei Bălți. Cei care doresc, pot face o programare la o discuție cu  consilierii municipali.

Cmentariile sunt închise