Renato Usatîi va achita amenzile șoferilor din Bălți dacă instanța de judecată le va menține

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi a declarat că va achita el amenzile șoferilor de troleibuze, dacă instanța de judecată le va mențile, lucru care spune edilul, se poate întâmpla doar cu implicarea “celor de la Chișinău” și asta pentru că sancționarea în calitate de persoane fizice a acestor oameni este total ilegală, relatează independent.md

“Vreau să declar cu toată responsabilitatea că dacă se implică Chișinăul și șoferii pierd procesul, o să achit eu aceste amenzi, la fel cum am achitat și celorlalți șoferi cu care s-a procedat exact la fel. Nu o să-mi las la nevoie niciun om. Port responsabilitate pentru acești șoferi, la fel ca și pentru administratorul pieței din Bălți, care la fel a fost amendat”, a spus Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Edilul mai afirmă că decizia de a penaliza șoferii în calitate de persoane fizice este este absolut ilegală, așa cum aceștia au fost chemați la muncă de către superiorii lor.

“Putea fi amendată întreprinderea, pentru că șoferul îndeplinește indicațiile conducerii. Cum poți să amendezi șoferii în calitate de persoane fizice, pentru faptul că au ieșit la muncă? Cu ce  să ajungă ceilalți oameni la lucru? Credeți că se pot folosi de taxi? Cei mai mulți dintre ei nu au posibilitate să se deplaseze cu acest mijloc de transport, de aceea, din moment ce totul lucrează, trebuia organizat și transport public, ceea ce am și făcut.”

Renato Usatîi a mai declarat că oamenii au cerut să iasă la lucru pentru că nu au cu ce-și hrăni familiile. Și tot din acest considerent, dar și la recomandarea specialștilor din Bălți, s-a decis redeschiderea piețelor: “Mii de oameni îmi scriau mesaje în care spuneau: Nu o să murim de coronavirus, ci, de foame. Oamenii cereau redeschiderea piețelor și pentru că nu au posibilitate să cumpere produse scumpe din supermarket.”

Primarul a menționat că presiunile și reacțiile negative ale autorităților de la Chișinău nu au făcut decât să unească și mai mult oamenii din municipiul pe care îl conduce.

“Comercianții sunt atât de bravo. După ce au văzut că administrația pieței a fost sancționată, s-au oferit să contribuie la plata amenzii. Asta vorbește despre solidaritate, ceea ce mă bucură foarte mult”, a mai declarat primarul.

Mai mult, edilul a anunțat că și câțiva agenți economici s-au oferit să contribuie la plata amenzii uriașe cu care s-au ales șoferii și întreprinderea municipală “Direcția Troleibuze”.

Amintim că sâmbătă, mai mulți șoferi de troleibuz din Bălți și întreprinderea la care lucrează au fost amendați cu suma totală de 190 de mii de lei.  Întreprinderea municipală „Direcția de troleibuze din Bălți” a fost amendată cu 75 mii lei, iar pe numele mai multor șoferi au fost întocmite procese-verbale și au primit amenzi de 22 500 mii lei fiecare. Unuia dintre bărbați i s-a făcut rău. El a fost dus cu ambulanța la spital după ce i-a fost întocmit procesul verbal.

Sursa: independent.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture