Rizea neagă că ar fi rămas fără cetățenia R.Moldova. Dovezile prezentate de ex-deputatul român

0

După ce presa din R.Moldova a mediatizat știrea despre ex-deputatul român, Cristina Rizea, care ar fi rămas fără azil politic și cetățenia R.Moldova, aceasta a ieșit cu dovezi, care demonstrează contrariul. Cristian Rizea a publicat înregistrarea cu grefierul judecătorului, Vladislav Clima, care confirmă faptul ca Rizea nu a pierdut cetățenia. 

,, Astăzi a fost un recurs, la faptul că eu am cerut suspendarea acelui decret abuziv, pentru că nu am fost lăsat să candidez la alegerile parlamentare din 11 iulie. Și abia astăzi s-au pronunțat definitiv. Asta e. Nu am pierdut nici o cetățenie moldovenească.”, a declarat Rizea într-un filmuleț video. 

Contactată de tv8.md, avocata acestuia, Corina Stratan a venit cu mai mai multe precizări și a declarat că decizia urmează a fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

„După ce pe 3 noiembrie a fost publicat decretul președintelui prin care i-a fost retrasă cetățenia, dumnealui a fost reținut. În momentul reținerii pentru a nu fi extrădat a cerut azil simplu de la Biroul Migrației și Azil al MAI și după a cerut azil politic. Azilul simplu cerut de la Borului Migrației a fost respins și respectiv noi am contestat în Instanța de Judecată repingerea azilului simplu. După ce a fost respins acordarea statului de refugiat, Judecătoria Chișinău a respins cererea noastră de chemare în judecată, ulterior noi am cotestat-o cu Apel. Astăzi, la Curtea de  Apel urma să fie examinat apelul însă noi eram în alt proces de judecată și am cerut amânarea, însă după cum vedem a fost respinsă”, a declarat Corina Stratan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture