România a inclus Republica Moldova în zona verde: Cum călătorim

0

Moldova a intrat în zona verde a României. Autoritățile de la București au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic.

Nu este clar, deocamdată, dacă acest lucru îi scutește pe moldoveni de prezentarea unui test negativ la COVID-19, transmite Publika.md.  

Potrivit regulilor în vigoare, persoanele care vin în România din state terțe nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național.

Totodată, va fi impusă carantina pentru 10 zile la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat în cazul în care persoanele nevaccinate ori cele care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, cu condiția să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național, indiferent de zona de risc în care sunt încadrate statele din care vin.

În același timp, autoritățile au decis ca persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR să stea în carantină 10 zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture