Sandu, despre tensiunile Rusia-Ucraina: Ne pregătim pentru ceva dramatic

Președintele Maia Sandu a menționat că Republica Moldova este îngrijorată de tensiunile de la granița Federației Ruse cu Ucraina și și-a exprimat speranța că marii actori internaționali vor găsi soluții pașnice.

0

Președintele Maia Sandu spune că Republica Moldova este profund îngrijorată de relația tensionată dintre Moscova și Kiev. Șeful statului și-a exprimat îngrijorarea în contextual în care, în ultima perioadă, se discută tot mai mult despre o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina, după ce Moscova și-a dislocat deja trupe la graniță, transmite  IPN.

Și noi suntem îngrijorați. Este o situație complicată și sper să se găsească soluții pașnice. Noi analizăm, facem schimb de informații cu partenerii noștri. În măsura în care putem să ne pregătim pentru un lucru destul de dramatic, ne pregătim. 

Dar este clar că nu avem soluții bune pentru așa ceva. Sperăm ca actorii internaționali implicați în această discuție, vor reuși să găsească soluții pașnice”, a spus Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Bună seara” de la postul public de televiziune.

De asemenea, președintele Maia Sandu a calificat drept o realizare a anului 2021 scoaterea Republicii Moldova din izolare internațională și restabilirea unor relații bune cu cei doi vecini, România și Ucraina.

Este rușinos faptul că am avut relațiile pe care le-am avut anterior cu România și Ucraina. Avem o relație specială cu România și beneficiem de tot sprijinul. Avem probleme specifice cu Ucraina, dar oricum avem o relație bună și ne sprijinim reciproc. Am încercat să dezvoltăm relațiile mai mult de atât. 

Suntem pe agenda Uniunii Europene, toți vor să ne ajute, inclusiv, financiar. Au venit cele 60 de milioane de euro, bani acordați pentru problema gazelor. A fost aprobat acordul cu FMI. Acum este important ca acești bani să fie investiți și să ne putem bucura de rezultatele acestor investiții”, a mai spus Maia Sandu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture