ȘAPTE ANI FĂRĂ GRIGORE VIERU

Au trecut deja 7 ani de la moartea poetului Grigore Vieru. Oameni de cultură, reprezentanți ai primăriei din Bălți și cititori, au depus flori la bustul artistului de pe Aleea Clasicilor.

Cei mai curajoși au încercat să recite câteva versuri memorabile.

Cine dintre noi a plecat la școală fă a ști poezia lui Grigore Vieru, Două mere. Iar e tomnă. Zile calde./ Frunza ruginie cade. /Frumușel cei mici se spală /Și se duc cuminți la școală”.

Am crescut cu poeziile lui Grigore Vieru. Una dintre poeziile lui care se referă și la situația de astăzi este Să nu arunci, copile,/ Pânica jos nicicând,/ Că undeva, departe, /Plânge-un copil flămând”.

Mama cât de dulce sună,/ Mama cât e de duiosă, /Ea în gândul ei ne-adună, /Când suntem plecați acasă”.

Dacă unii nu-și dădeau rând să recite o poezie în memoria artistului, alții au ezitat să facă același lucru.

Eu am crescut cu versurile lui Grigore Vieru. Țin minte poezia O mamă. Să recit nu pot”.

„A scris foarte frumos despre patrie despre neam, despre mamă. Să recit nu vreau. Eu cunosc poeziile lui Vieru dar nu vin neapărat să recit”.

Țin minte poezia “De ai mamă de ai tată”. Acelea din copilărie nu le mai țin minte că fata deja e mare”.

Poetul Grigore Vieru a decedat în data 18 ianuarie 2009 în urma unui stop cardiac, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture