Școlile din Bălți știu deja ce modele vor folosi în noul an de studii

Toate școlile din țară vor activa din 1 septembrie. Fiecare instituție și-a ales modelul de învățământ potrivit din cele 7 propuse de minister. Cea mai importantă cerință față de administrația școlilor este respectarea măsurilor anticovid. În acest an statul va aloca peste 50 de milioane de lei pentru procurarea dezinfectanților.

Liceele și școlile din Bălți vor începe să factiveze începând cu 1 septembrie respectând noile cerințe de siguranță. Fiecare instituție de învățământ a ales cel mai convenabil model de desfășurare a procesului de învățământ, în funcție de numărul de elevi și de capacitățile tehnice ale școlii. Ministerul Educației a prezentat șapte modele din care să aleagă.

Principala cerință, indiferent de modelul de predare ales, este respectarea tuturor standardelor sanitare și epidemiologice necesare. Potrivit Valentinei Ivanova, studiile sută la sută la distanță sunt prevăzute numai dacă se va detectează un focar de coronavirus în școală.

Potrivit Ministerului Educației, din 1249 de școli din Moldova, 808 au ales un model care presupune prezența deplină a elevilor în clasă, probabil lecțiile vor fi organizate pe ture. De asemenea, se menționează că statul va aloca 50 de milioane de lei pentru achiziționarea de dezinfectanți pentru protejarea împotriva coronavirusului.

Бельцкие школы уже знают, по какой модели будут работать в новом учебном году

Бельцкие школы уже знают, по какой модели будут работать в новом учебном году

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 13. August 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture