Șefa statului Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Edineț

Maia Sandu a anunțat că peste 18 mii de locuitori din nordul țării vor avea apă bună la robinet datorită implimentării acestui proiect.

0

Luni 29 noiembrie Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Edineț. Șefa statului a fost prezentă la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare și de extindere a rețelei de aprovizionare cu apă a municipiului.

Președintele Maia Sandu a anunțat că peste 18 mii de locuitori din nordul țării vor avea apă bună la robinet datorită implimentării acestui proiect.

„Astăzi am fost la Edineț, unde am participat la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare și de extindere a rețelei de aprovizionare cu apă a municipiului, proiect finanțat din fonduri europene. Astfel împreună cu ES Janis Mazeiks, Ambasadorul UE în Republica Moldova, și cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care implementează proiectul, am vizitat șantierul unde deja au început lucrările de renovare a rețelei de apă și am discutat cu oamenii care muncesc acolo.
Mai mult rețeaua modernizată de aprovizionare va aduce apă potabilă de calitate în locuințele, școlile, grădinițele, spitalele și instituțiile din Edineț. În contextul dat, peste 18 mii de locuitori din nordul țării vor avea apă bună la robinet datorită acestui proiect.
Am adus mulțumiri Uniunii Europene și Germaniei pentru sprijinul financiar oferit pentru proiectele din Edineț, dar și din multe alte localități ale republicii. În contextul dat noi vom continua să identificăm și să valorificăm resurse pentru investiții în infrastructură, astfel încât asemenea proiecte de dezvoltare să fie realizate în toate regiunile țării. Mai mult decât atât condițiile bune de trai în sate și orașe, alături de locurile de muncă bine plătite, este posibilitatea noastră ca oamenii să rămână acasă și să contribuie la prosperarea comunităților și a țării noastre”,  se arată în mesajul pe pagina de facebook a șefei statului Maia Sandu.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture