Și-a lansat o afacere în pofida handicapului

Și-a lansat o afacere de success în pofida handicapului. Este vorba de Alexei Levinschi din Bălți, care acum cinci ani și-a deschis un atelier de asamblare și reparație a mobilei. Alexei, și-a antrenat în propria afacere persoane cu nevoi speciale.

Toți au o șansă, ei mi-au spus că sunt inapt de muncă și eu ca să dovedesc în primul rând mie că eu pot lucra, eu pot exista, mi-e tare nu-mi place că lumea jelește și am decis să deschid pentru persoanele cu dezabilități, care vor să lucreze, care vor să ajungă ceva.

Alexei a rămas invalid la numai 24 de ani, în urma unui accident rutier. Acesta nu sa dat bătut și a luptat din răsputeri pentru ași vedea visul împlinit. Bărbatul a investit din buzunarul propriu în atelierul de ansamblare și reparație a mobilei 6 mii de euro, dar suma a fost prea mică, astfel el a apelat la ajutorul unui ONG, ca rezultat antreprenorul a beneficiat de un grant de peste 2 mii de euro.

O bună parte din instrumentele acestea sunt câștigate ca grant, eu am participat la un ONG,„Afa” și am câștigat grantul și am deeschis să cumpăr instrumente bune, să nu cumpăr de acelea de două-trei zile.

Antreprenorul, pe lângă repararea și asamblarea mobilei, realizează din lemn și articole decorative, pe care le vinde la preț de o sută de lei.

Și noi în timpul liber făcem cutiuțe de-a estea și sunt de mai multe feluri.

Acestă cutiuță la antreu se poate de pus.

O dată ce și-a pornit afacerea, bărbatul a reușit să angajeze și alte persoane cu nevoi speciale cum este cazul lui Andrei Cosoi, care este țintuit de ani bun de scaunul de rotile.

Și cred că o să ne organizăm și o să facem în primăvară capacitatea de muncă mai mare, pentru persoanele cu dizabilități.”

Pentru ași extinde afacerea, Alexei a apelat la ajutorul responsabililor din cadrul primăriei, la rândul său viceprimarul, Igor Șeremet, ia dat asigurare bussinesmanului că îl va ajuta

Să știe că pe toți îi paște primejdia, să nu uite că toți sunt oameni. Să nu uite că cândva am fost și eu ca dânșii, dar nu le doresc să ajung ei ca mine.

În orașul Bălți sunt peste 500 de persoane cu nevoi speciale.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture