Situația epidemiologică și evoluțiile politice, discutate de Maia Sandu și Peter Michalko

Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. Președintele scrie pe pagina sa de Facebook că i-a mulțumit în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru solidaritatea europeană și ajutorul imens acordat țării noastre în această perioadă grea, transmite deschide.md.

„Mi-am exprimat recunoștința pentru donațiile de echipamente pentru angajații din prima linie, donațiile de vaccin primite pe platforma COVAX cu sprijin european și ajutorul nerambursabil de 15 milioane de euro care va sprijini sectoarele economiei afectate cel mai mult de criză. I-am comunicat Ambasadorului Michalko interesul nostru de a cumpăra loturi suplimentare de vaccin de la statele europene care și-au suplinit stocurile din timp, cu rezervă. Sper că vom identifica asemenea oportunități, iar guvernul va face demersurile corespunzătoare pentru obținerea vaccinului pentru cetățenii noștri”, a menționat Sandu.

Totodată, în cadrul întrevederii au fost discutate și agenda politică din R. Moldova.

„Am discutat la întrevedere și despre ultimele evoluții politice și am convenit că agenda politică ar trebui să evolueze ținând cont de interesele și bunăstarea cetățenilor, nu doar de pașii calculați ai partidelor și grupurilor de interese ce se află în spatele lor. Uniunea Europeană este un partener important pentru Republica Moldova, un partener de al cărui sprijin beneficiem de foarte multă vreme. La rândul nostru, trebuie să ne îndeplinim angajamentele și să asigurăm reformele democratice și economice care să transforme Moldova într-un stat european”.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture