Spătaru cere anularea alegerilor locale din Bălți și organizarea unui scrutin nou în luna mai 2022

0

Ex-deputata, Arina Spătaru solicită anularea alegerilor locale noi din Bălți și organizarea unui nou scrutin în luna mai a anului viitor. Pe motiv că în alegeri au fost admise mai multe încălcări. Despre aceasta fosta deputată a anunțat pe profilul său de Facebook. Mai mult ca atât politiciana susține că există suficiente probe pentru a demonstra abateri grave din partea ambilor candidați din turul doi de alegeri. 

,,Astăzi voi participa ca persoană terță la ședința judecătoriei Bălți. Am primit citație in acest sens. Pledez pentru excluderea candidatei partidului ȘOR din cursa electorală. Dacă instanța decide să anuleze înregistrarea unui candidat rămâne doar un singur candidat și codul prevede că turul doi se desfășoară cu doi candidați. Instanța ar trebui să dea o soluție. Voi solicita ca să fie anulate alegerile locale noi din Bălți și organizate noi alegeri în luna mai 2022. Aceste alegeri nu au fost bine organizate, ceea ce a dus la o compromitere totală a votului alegătorilor. Deja avem suficiente dovezi din ambele tabere Electorale că au fost încălcări drastice”, a scris Arina Spătaru pe pagina sa de Facebook.
Menționăm că astăzi Judecătoria Bălți va examina solicitarea CEC-ului de excludere a candidatului Partidului Șor, Marina Tauber din alegerile pentru fotoliul de primar. Drept urmare a unei sesizări depuse la CEC de către Arina Spătaru și a unei plângeri din partea candidatului independent la fotoliul de primar, Nicolai Grigorișin. Magistrata pe acest dosar este Natalia Costaș. Marina Tauber candidata pentru fotoliul de primar a catalogat această decizie, ca fiind una politică și abuzivă din partea președintei și a guvernării.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture